Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК получи 6 нови ремаркета за реакция при бедствия, дарение от Австрийския червен кръст

Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст получи 6 нови ремаркета за бърза реакция при бедствия, дарение от Австрийския червен кръст от гр Щаер.

Специално за церемонията  в София пристигна група от доброволци към Австрийския червен кръс, а дарениуето блеше прието лично от председателя на българската организация акад. Христо Григоров.

"Това са 6 хубави нови ремаркета, които ще бъдат използвани за нуждите на планинската спасителна служба и за нуждите на нашата бедствена готовност. И една голяма благодарност за това, което направиха, защото когато сме заедно, ние сме много силни. И тогава, драги приятели, ръката, която подаваме на хората, е силна, изправя ги и не само им връща живота, но често им дава и надежда за бъдещето".

Робърт Шмидт от Австрйския червен кръст припомни дългото сътрудничество между двете организации и обеща, че не идва за последен път в София:

"От 2000 г. имах една мисия заедно с федерацията. Това беше първият ми контакт с БЧК, тогава изградихме радиомрежата за бедствия в системата на БЧК. От тогава осъществихме много последващи проекти и съвместна работа с БЧК и се радвам, че днес отново съм тук".



По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени