Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ловци на бисери" на Старозагорската опера тази вечер във Велико Търново

Снимка: Старозагорска опера

Летният оперен сезон "Сцена на вековете" във Велико Търново продължава тази вечер с оперния спектакъл "Ловци на бисери". Българското национално радио е медиен партньор на фестивала.

На откритата сцена в крепостта "Царевец" се представя Старозагорската опера с класическо заглавие и пренася публиката на остров Цейлон.

"Последната премиера на държавна опира – Стара Загора е изключително красивата опера "Ловци на бисери" на Жорж Бизе. Отново, както винаги, Огнян Драганов набляга на международно участие в състава. Тенорът ще бъде от Румъния. Сценографията също е много интересна, на сценографа на операта Гендони“, поясни артистичният директор на "Сцена на вековете" и диригент на спектакъла тази вечер маестро Владимир Бошнаков.

Спектакълът е приказна визия и драматичен разказ за сложни човешки взаимоотношения с буря от емоции и затрогващата музика на Бизе, който написва "Ловци на бисери" едва 24-годишен, разказвайки историята на Зурга и Надир, които са влюбени в красивата Лейла, а тя трябва да избира между дълга и любовта.

След края на операта ще бъде излъчен спектакълът "Звук и светлина".


По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени