Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин

Автор:
Снимка: Надежда Герова

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин. Вчера бяха открити две тела в района на взривовете. Така жертвите станаха четири. 

Разпитани са осем свидетели. Един от тях е младеж, който е оцелял на територията на складовете през първите 20 минути на пожара и е успял да се спаси, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов:

"Той съумява да се спаси. Обажда се на тел. 112 и колегите му казват, че знаят за случая. Насочени са екипи и това е второто обаждане. Разговарях с момчето тогава, когато го докарахме при нас. Изключително интелигентно дете ми изглежда, според мен. Изглежда също така компетентно в тази сфера, в която се случваха всички тези неща".

Министърът увери, че складовете вече са обезопасени. Прокарват се просеки през слънчогледовите насаждения в околността, за да могат пожарникарите да поливат от безопасно разстояние с вода.

Според съдебномедицинската експертиза двамата открити вчера при изгорелите складове са починали след взрив. Това съобщиха от прокуратурата и следствието във връзка с изгорелите складове край Елин Пелин.

Предстои назначаването на ДНК експертиза на намерените при огледа тела, заявиха от прокуратурата на Елин Пелин. 

Затворен остава пътят между Гара Елин Пелин и град Елин Пелин, където в четвъртък вечерта започнаха да се взривяват складове за фойерверки.

Министерството на околната среда и водите съобщи, че показателите за чистота на въздуха трайно се нормализират.

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени