Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на международната престъпност по гръцките острови

Миконос, Гърция, 18 юли 2021 г.
Снимка: Ройтерс

Пренатоварените от туристи гръцки острови станаха цел на международни престъпни банди. Днес започва масирана полицейска акция на остров Миконос срещу обири и разпространение на наркотици.

Организирани банди пристигат от чужбина и действат на гръцките острови, съобщават от гръцката полиция, която си сътрудничи с Интерпол.

Рязко увеличаване има на престъпността на препълнените с туристи острови. Властите посочват остров Миконос, където са арестувани чужденци, участващи в банди за обири и за разпространение на наркотици. Някои от задържаните са издирвани от Интерпол за сериозни престъпления.

Същата е ситуацията и на другите острови като Санторини и Закинтос. Обират туристи по всяко време, а наркотици се продават навсякъде, коментират местните жители.

Хората, които живеят по островите казаха пред медиите, че такава престъпност никога не е имало и молят властите за помощ.

От туристическия сектор на островите изказаха опасение, че въпреки рекламата и интересът на туристите се очаква отлив на желаещи през следващите години поради висока престъпност и липса на сигурност.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени