Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов: Продължават гърмежите след пожара в складовете за фойерверки в Елин Пелин

Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Продължават гърмежите след пожара в складовете за пиротехнически изделия в Елин Пелин, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е в село Петрово, община Сандански, заедно с премиера Димитър Главчев, във връзка с пожара около българо-гръцката граница.

Той обясни, че районът непрекъснато се наблюдава с дрон с термокамера, който дава информация къде има активно горене. Според него, облитанията с дрон с термокамера са показали, че има много точки в самия склад, в които има изключително висока температура между 150-200 градуса по Целзий - нищо че вчера до късно вечер районът е обливан с вода.


"Предполагам, че в днешния ден няма да се извършват никакви процесуално-следствени действия. Там складът е обезопасен, за което ставаше въпрос. Ще предложат колегите от пожарната отдалече, без да приближават много място, да опитват да обливат самия терен", посочи той.


Министър Стоянов съобщи още, че днес в Национална следствена служба ще бъдат разпитани пожарникарите, които в началото на инцидента са извадили от складовете доц. Петър Шишков и дъщеря му.

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени