Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарникари са се отзовали на сигнал за инцидент в цех в Свищов

Снимка: МВР

Към 11:00 часа днес е постъпил сигнал за инцидент в производствен цех в Свищов. Според първоначалните данни при товаро-разтоварна дейност е възникнал пожар, който към момента е напълно овладян от отзовалите се на място пожарникари, съобщиха от МВР.

Всички работници са изведени невредими от производствената база, двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания. Към момента няма данни за екологично замърсяване в района.

Ще бъде изпратена подвижна станция, която да измерва качеството на въздуха.

В резултат на взрива има пострадали двама служители от ведомствената пожарна към завода. Те са пострадали в резултат на счупени стъкла, няма опасност за живота и здравето им, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

От пресцентъра на Община Свищов съобщиха, че "във връзка с възникналия днес взрив и последвал пожар в завод "Свилоза", Ви информираме, че няма опасност за здравето на населението".

На място са екипите на Пожарна безопасност и всички необходими органи и институции за овладяване на извънредната ситуация. Прави се всичко възможно да се потуши пожара възможно най-скоро, се посочва още в прессъобщението.

Очаква се мобилна лаборатория да пристигне в Свищов, за да установи качеството на въздуха, съобщиха от регионалната екоинспекция във Велико Търново. От там уточниха, че предприятието е спряло производството веднага след инцидента, за да не се предизвика изтичане на вредни газове от съоръженията.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени