Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана

Снимка: Любо Андреев, БНР

Отделят над 100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана. Средствата се осигуряват от актуализацията на капиталовите разходи от държавата.

117 000 лева е актуализацията на капиталовите разходи на община Монтана, финансирани от държавата, за първите шест месеца на годината. По-голямата част от тях ще бъдат разпределени за купуването на две нови коли за социални звена.

59 000 лева се заделят за автомобил за Домашния социален патронаж за дейността „Асистентска подкрепа“, каза директорката Димитринка Колова

"Ще се използва от социалните работници за посещение на потребителите по домовете - на над 160 потребители на територията на цялата община".

47 000 лева се отпускат за "Комплекса за социални услуги". С колата ще се обслужват социалните услуги: "Кризисен център за деца жертви на трафик и насилие" и "Център за обществена подкрепа", уточни директорът Тони Тодоров

"Автомобилът ще бъде 7-местен. Това е нужно, за да могат да се обслужват потребителите на социални услуги не само в област Монтана, но и извън нея".

С 10 000 лева от актуализацията на капиталовите разходи ще бъде монтираната система за видеонаблюдение на общинската администрация в Монтана. През първото полугодие на година съотношението на държавни към местни приходи на община Монтана е 65% към 35%.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени