Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви на четвъртфинал в Париж

Стефани (вляво) и Габриела Стоеви участват на трета олимпиада.
Снимка: Ройтерс

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви се класираха за първи път в кариерата си на четвъртфинал на двойки на олимпийски игри.

Трикратните европейски шампионки се наложиха в последния мач от групата в Париж над близначките от САЩ Ани и Кери Ксю с 21:18, 20:12 на връх рождения ден на тяхната треньорка Петя Неделчева - Хранова. Сестри Стоеви завършиха втори в групата с две победи и една загуба и така заслужиха място сред осемте най-добри дуета на олимпиадата.

Българките наложиха волята си от самото начало. Те поведоха с 4:1 точки, а задължителната почивка дойде при 11:7 в тяхна полза. След паузата Стоеви заиграха още по-агресивно и американките нямаха отговор на мощните смашове на Стефани. В края на играта американските близначки намалиха разликата. След отличен смаш в средата на полето на Габриела нашите представителки поведоха с 20:18 и реализираха първия си геймпойнт след отличен къс диагонал на Стефани.

Нашите представителки продължиха доминацията и спечелиха шест поредни точки до 8:2. Паузата дойде при 11:7 в полза на българките. След нея Стоеви отново дръпнаха и стигнаха до 19:11. При 20:12 те имаха осем мачпойнта и приключиха срещата при първия след удар между двете съпернички.

Довечера ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите на двойки жени. Габриела и Стефани Стоеви ще играят в тази фаза срещу някои от победителките в останалите три групи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени