Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар затвори пътя Баня - Васил Левски - Ведраре

Пожар пламна в стърнища и обхвана широколистна гора, сухи треви и храсти край пътя между Баня и селата Васил Левски и Ведраре.

Сигналът е получен в полицията около 13.30 ч. Заради задимяването на пътя движението по него беше спряно, а екипи на полицията пренасочват автомобилите през Карлово. 

7 екипа огнеборци се борят с пожара, пламнал в местността Момини гърди в землището между град Баня и село Ведраре. Огънят гори откъм селото и засега няма опасност за хората или къщите, обясниха кметът на Карлово Емил Кабаиванов и заместникът му Антон Минев, който беше на място.

Според зам.-кмета на Карлово Антон Минев вятърът пречи да се загаси пожара, но той изрази надежда, че в рамките на деня огънят ще бъде локализиран. По думите му освен пожарни там има също и горски служители, които се борят с огъня.

В района има бивши военни складове, които не са действащи. Те са били част от старо поделение на ракетни войски, което отдавна е затворено. Няма опасност за хората, в местността няма постройки, които огънят да засегне. Към този час движението по пътя Баня – Васил Левски – Ведраре все още не е пуснато и колите се пренасочват през Карлово. 

По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна