Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът до "40-те извора" е под контрол

Снимка: Радио Пловдив

Пожарът на „40-те извора“ е локализиран, пожарникарите ще го охраняват през нощта. Няма пострадали вили. Изгорели са няколко декара смесена гора и няколко кошера на местни стопани. В гасенето на огъня се включиха 11 екипа на Пожарната.

"Пожарът е локализиран, ограден е от всички страни и с булдозер сме го заорали от едната страна. Няма опасно направление, в което да се разпространява. Тази вечер районът ще се охранява и ще има само догасителни дейности от наша страна" – заяви Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив.

Кметицата на близкото село Козаново Антоанета Паунова заяви, че положението в населеното място е спокойно. Няма тревога сред местните хора, които виждат, че пожарът не ги е приближил.

В помощ срещу огнената стихия се включиха още военнослужещи от Военно формирование 24490 в Асеновград, както и служители на Държавно горско стопанство.

Сигналът за огъня е подаден в 11:55 часа. На място бяха кметът на Асеновград Христо Грудев, заместникът му  Стоян Димитров и инж. Димитър Желязков, който отговаря за сигурността в общината
По публикацията работи: Неда Велкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна