Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кевин Пенев: Изиграх най-добрата земя в кариерата си

Кевин Пенев
Снимка: Sportal.bg


"Изиграх най-добрата земя в кариерата си", това разкри гимнастикът ни Кевин Пенев след завръщането в България от Олимпиадата в Париж. Българинът се нареди на 12-то място на този уред и е 15-ти на прескок, а в квалификациите за многобоя е 42-и.

„Чувствам се много добре. Бях близо до финал. Изиграх най-добрата земя в цялата си кариера. Конкуренцията беше много силна и аз дадох всичко от себе си. Щастлив съм, че президентът на България дойде да ме види. Атмосферата в залата беше страхотна, имаше много хора. Земята и халките ще запомня за цял живот“, започна Пенев и продължи:

„Не знам, трудно е да кажа дали можех да стигна финал заради силната конкуренция. Ако имах още три десетки, щях да съм първа резерва, но наистина беше много трудно. Много успех пожелавам на Валентина, дано успее да спечели медал, много съм щастлив за нея“.

А относно възможността да бъде на следващата Олимпиада с брат си Еди, който бе контузен и не участва в Париж, Кевин заяви: „Аз мисля ден по ден – не знам какво ми предстои и дали ще стигнем до Лос Анджелис. Има шанс да отидем там с брат ми Еди. Сега искам да си взема малко почивка със семейството ми. Благодарен съм на цялото ми семейство, че са до мен“, завърши той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна