Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оповестиха самоличностите на жертвите на атаката в Саутпорт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три деца починаха след атаката с нож в английския град Саутпорт. Пет други и двама възрастни остават в тежко състояние.

През последния час бяха оповестени самоличностите на жертвите на атаката. Това са три момичета на шест, седем и девет години. Родителите на 9-годишното дете са португалци, които живеят в Саутпорт. 

Британският министър на вътрешните работи Ивет Купър:

"Това, което се случи, е невъобразимо. Това е опустошително и ужасяващо нападение. Отправяме мислите си към семействата, които са били засегнати, изгубените любими хора и пострадалите деца. Сега е важно те да получат цялата подкрепа, от която се нуждаят".

Местни жители продължават да поставят цветя на мястото на инцидента, обхванато от смразяваща тишина, в която се чува само прищракването на фотоапарати. 

Полицията разпитва 17-годишния младеж, задържан след вчерашното нападение, като все още не са му повдигнати обвинения. Известно е, че е роден в Кардиф, а родителите му са от Руанда.

Британският премиер Киър Стармър поднесе съболезнования на семействата и приятелите на починалите и ранените. Крал Чарлз Трети и кралица Камила също отдадоха почит към жертвите.

В момента на нападението децата са присъствали на събитие, посветено на музиката на Тейлър Суифт, в школа за танци в града. 

Американската певица също реагира емоционално, като написа, че "ужасът от това нападение не престава да я връхлита". 

Нейните почитатели във Великобритания вече са събрали в благотворителен жест над 100 хиляди лири за семействата на жертвите.

  
По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени