Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализирани са пожарите край старозагорските села Дълбоки и Еленино

Пожарите, които възникнаха в следобедните часове в близост до старозагорските села Дълбоки и Еленино, са локализирани, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.  

Край Дълбоки са изгорели предимно сухи треви и храсти като размерът на засегнатите площи се уточнява. В потушаването на огъня са участвали 4 противопожарни автомобила, служители на Държавно горско стопанство-Стара Загора, доброволци, изпратени са и водоноски от Община Стара Загора. Гасенето на пламъците е било затруднено от вятъра, който е променял непрекъснато посоката си и пожарът бързо се е разпространил на голям периметър, уточни Михов. Към момента на място са оставени два противопожарни автомобила, които следят за локални огнища.    

Според кмета на Дълбоки Марина Станчева първоначално пламъците са обхванали сухи треви в южния край на селото, но впоследствие са навлезли и в близки овощни градини, но опасност за населеното място не е имало заради бързата реакция на огнеборците. С техника на земеделските кооперации са направени просеки, които да спрат разпространението на пламъците към землищата на съседните населени места.    

Около 16.00 часа пожар избухна и в стопанския двор на с. Еленино. Изгорели са фургони, сухи треви и храсти. Изпратени са два противопожарни автомобила и водоноска от общината, които все още работят на място и контролират ситуацията, поясни Михов.    

Три стопански постройки са били унищожени снощи при пожар и в с. Хан Аспарухово, допълниха от старозагорската противопожарна служба.


По публикацията работи: Елена Балабанова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени