Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карабах чака Лудогорец или Динамо (Минск) в ШЛ

Карабах
Снимка: БГНЕС

Азербайджанският Карабах се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като записа категоричен успех с 5:0 като домакин на гибралтарския Линкълн Ред Импс след 2:0 в първата среща. Следващият съперник на тима в турнира ще бъде победителят от двойката между Лудогорец и Динамо (Минск), които ще играят утре, сряда, в унгарския град Мезьокьовешд след 2:0 за българския шампион в първия мач.
Централният нападател на азерите Жуниньо се отчете с хеттрик, и то още през първото полувреме, а след почивката той добави на сметката си две асистенции за останалите голове. 
Шоуто на бразилеца започна в 17-ата минута, когато той откри резултата. В 31-вата той удвои аванса на домакините, а в 44-ата оформи своя хеттрик. Атакуващият играч обаче не се спря дотук и асистира за попадението на Ясин Бензиа в 66-ата минута, а шест по-късно даде пас на Леандро Андраде, след който бившето крило на Черно море оформи крайното 5:0 със своя шут.
Така с общ резултат от 7:0 срещу гибралтарците Карабах очаква да разбере своя съперник в третия кръг на квалификациите в ШЛ.

По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени