Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Руменова: Има нелоялни практики по Черноморието, но не са масови нарушенията

"На оферти в последния момент, проверявайте цените и през другите периоди на сезона, за да не окаже, че отстъпката е мнима"

| Интервю
Габриела Руменова
Снимка: Ирина Недева

Внимавайте, когато се прави резервация за почивка през безплатни платформи. Потребителите да проверяват в регистъра на Министерство на туризма всички обекти, за да не бъдат измамени и най-малко да останат недоволни.

Това препоръча създателят на платформата „Ние потребителите“ Габриела Руменова в интервю пред БНР.

В „12+4“ тя коментира, че се е натъкнала на нелоялни практики по родното Черноморие.

Това се дребни хитринки, които само ни развалят настроението. Хубавата новина е, че не са масови тези нарушения. А ги коментираме, за да стане ясно, че това не трябва да се прави така и клиентите да знаят на какво имат право и да си търсят правата“, обясни Руменова.

За пример тя посочи предварително приготвени храни на различни щандове, обикновено са по плажните алеи.

„А цените са обявени не както законът казва - за кг, а за 100 гр. Същото е и с плодовете по сергиите, тези по-екзотичните малини, къпини и хората трудно пресмятат,  това е опит да останат потребителите с впечатление че е по-евтино отколкото е.

Другото е, че на места не се осигурява безплатен достъп до тоалетен възел на всички клиенти в заведението, независимо от броя звезди“, разказа създателят на „Ние потребителите“.

Наложило се е да се намесят от платформата, за да защитят интереса на потребители, който имали резервация и 4 дни преди датата им се обаждат от хотела и казват, че излизат в ремонт. От „Ние потребителите“ са спасили почивката и хората са били настанени в друго крило на хотела.

Други пък резервирали хотел на 300 м до плажа, така пишело. На място им казват, че е 300 м, но по въздух. А в семейството е имало малко дете и човек инвалид.

„Сега излизат оферти в последния момент, да пласират стаи, които няма да могат да бъдат продадени. Да се внимава, защото  в тези оферти се посочват и отстъпки, но нека потребителите видят и цената в останалите периоди на сезона, за да не се окаже, че отстъпките са мними“, предупреди Габриела Руменова.

И препоръча да се четат офертите внимателно, особено какво включва цената, защото може да се наложи да доплащат на място.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна