Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два мача откриват кръга в Първа лига, по "Хоризонт" предаваме Локо (Пд) - Левски

Локомотив Пд - Левски
Снимка: БГНЕС

С два мача днес се открива третият кръг във футболната ни Първа лига. От 19.00 часа Славия ще посрещне Хебър на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата. В този мач формалният домакин е Хебър, но поради лошото състояние на терена в Пазарджик, мачът бе преместен в столицата.

От 21.15 е най-любопитният сблъсък в този кръг. В Пловдив местният Локомотив приема Левски, а мача ще предаваме по програма "Хоризонт" на БНР.

Под тепетата „сините“ ги чака първи сериозен тест под ръководството на дошлия през лятото старши треньор Станислав Генчев. Еуфорията у столичния гранд след убедителните победи на старта над Локомотив София и Ботев Враца с обща голова разлика 10:1 е налице, но сега Левски ще има за съперник водения от Любослав Пенев тим на Локо Пд. „Смърфовете“ също започнаха стабилно шампионата, след като надвиха Арда с 1:0 у дома, а след това стигнаха до точка след късен изравнителен гол в градското дерби с Ботев на „Колежа“.

Локомотивци имат аргументи да спрат победната серия на Левски, който два дни преди визитата на „Лаута“ се похвали с привличането на нов централен защитник от Венецуела в лицето на Кристиан Макун. Именно отбраната притеснява най-много Генчев и компания, след като се видяха пробойни и в двата мача с Локо София и Ботев Враца. Те обаче останаха малко или много назад заради силната игра в атака, където Левски разполага с дошлите през лятото Алекс Колев и Мустафа Сангаре.

Пълна програма за мачовете от третия кръг на Първа лига:

Петък, 2 август

19.00, Славия – Хебър

21.15, Локомотив Пд – Левски

Събота, 3 август

19.00, Спартак Варна – ЦСКА

21.15, Лудогорец – Арда

Неделя, 4 август

19.00, Локомотив София – Черно море

21.15, Крумовград – Ботев Пд

Понеделник, 5 август

19.00, Септември – ЦСКА 1948

21.15, Ботев Враца – Берое. 


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна