Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Район “Кремиковци” кандидатства с проект за хубав, модерен парк в с. Яна

Снимка: ФБ/ Лилия Донкова

Администрацията на район “Кремиковци” кандидатства  за финансиране по Програмата за “Развитие  на регионите 2021-2027”, във връзка с Плана за интегрирано развитие на общините, с проект за развитие на паркова среда в с. Яна, с индикативна стойност 1,8 млн.  лв., съобщава кметът Лилия Донкова.

В проекта е предвидено изграждане на достъпна паркова среда, енергоспестяващо осветление, алеи, нова детска и фитнес площадка с достъпна среда и уреди, които могат да се използват от деца и възрастни в неравностойно положение, футболно игрище, скейтборд площадка, писта за бягане на хора в неравностойно положение, сцена с достъпна среда, видеонаблюдение.

На този етап все още не е обявено класирането на проектните предложения, но кандидатурата на Кремиковци със сигурност не е отхвърлена поради недопустимост, или липси в информацията.

"Ако бъдем одобрени, проектът ще се изпълнява три години", допълва районният кмет.

Донкова припомня, че две спортни площадки в двора на 156 ОбУ "Васил Левски" в кв. "Кремиковци" ще бъдат изградени по спечен проект, финансира на 45% от Програмата  "Красива България", а останалите 55% от средствата ще са от бюджета на Столичната община. 
По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна