Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов: Има сериозно задимяване от пожара в депото за отпадъци в Цалапица

Калин Стоянов
Снимка: БТА

Има сериозно задимяване от пожара в депото за отпадъци в Цалапица. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Действително има задимяване, но няма опасност. Имам предвид всички цифри са в нормите. Основните места, на които имаме проблеми, както вие знаете, това е Благоевградска област. Там в днешния ден ще работят два самолета, които са на колегите от Кралство Швеция, плюс хеликоптерите. Не знам дали един или два на колегите от отбраната. Няма опасност за населените места, както и за гражданите, но температурите са много високи. Тежък е терена и там също е много труднодостъпно. Хубавото е, че вече лека-полека започваме на някои места да овладяваме част от фронтовете, на които се развиват тези три големи пожара, а именно този, който е на българо-гръцката граница, този, който е в община Струмяни, и този, който е от вчера в село Сенокос. Считам, че лека-полека ще намерим начин, по който да атакуваме огнищата", обясни вътрешният министър. 

От думите му стана ясно и че се очаква днес или утре в гасенето на пожарите в страната да се включат новите 6 пожарни автомобили и една линейка, които днес получиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна