Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението на влакове между гарите Мирково и Долно Камарци

Снимка: БГНЕС

Малко след 13:20 ч. движението на пътнически и бързи влакове в между гарите Мирково-Долно Камарци беше възстановено почти денонощие, след като 5 празни вагона на частен товарен влак излязоха от релсите вчера, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура". Заради промените в движението влаковете пътуваха с голямо закъснение.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков поиска оставките на ръководството на Национална компания "Железопътна инфраструктура".

В сутрешните часове на деня бе съобщено, че движението на влаковете по подбалканския път е възстановено. Пътници от влака от София за Бургас обаче се оплакаха, че влакът е тръгнал, спирал е няколко пъти, след което се е върнал до Казичене, за да мине отново през Пловдив. Хората от пътническите влакове по подбалканската линия бяха превозени с автобуси.

Пътническите влакове от Сливен за Карлово и от Карлово за Сливен бяха отменени поради липсата на локомотиви, а пътниците бяха извозени с автобуси. Различните влакови композиции се движеха със закъснение до 200 минути.

Служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков поиска оставките на генералния директор и на председателя на управителния съвет на Националната компания "Железопътна инфраструктура". Като причина той посочи занижения контрол на безопасността и зачестилите инциденти по жп инфраструктурата. Освен ръководството, отговорност трябва да понесат и служителите, които са ангажирани с експлоатацията на железния път и неговото състояние.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" заявиха, че нямат коментар по исканите оставки.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна