Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР разпитва едно лице във връзка с пожара над село Сенокос

Има лице, което е разпитвано в областната дирекция на МВР Благоевград във връзка с пожара над село Сенокос, община Симитли, при който изгоряха една къща и три плевни.

На брифинг областният управител на област Благоевград Георги Динев потвърди тази информация.

"Нека да оставим тези версии и това разяснение на служителите на МВР. Знам, че тече разследване. Още от снощи имаше представители на криминалистическата лаборатория към Благоевград. Нека оставим колегите да си свършат работата и ще получите информация от тях".

Сложна остава обстановката в Пирин планина, където пожарът гори на три фронта, каза още областният управител Георги Динев:

"В най-фрапантна - югоизточната точка пожарът преминава от низов и много често става върхов пожар, което кара служителите на пожарната безопасност, както и горските и доброволците, бързо да сменяват своята локация. От другата страна пожарът към момента мога да кажа, че е овладян донякъде. Единственото хубаво е, че пожарът продължава да върви своята посока нагоре към билото на планината. Няма опасност за засягане на населените места, които са в близост. Към момента в този пожар участва един самолет от двата шведски, които са на място в България, както и един хеликоптер на военновъздушните сили".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна