Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 6 години затвор грозят шофьора, катастрофирал на бул. "Тодор Александров" в София в четвъртък

Снимка: БГНЕС

От 1 до 6 години затвор може да получи шофьорът, който вчера под въздействието на наркотици катастрофира на столичния булевард "Тодор Александров", като при инцидента пострадаха 5-ма души, сред които и двете му деца.  

От Софийската районна прокуратура казаха още, че той е обвинен за причиняване на тежка телесна повреда на един от пострадалите в следствие на шофиране с висока скорост след употреба на кокаин. Говорителят на Софийската районна прокуратура Николай Николаев каза:

"Лицето в действителност и многократно осъждано за престъпления срещу собствеността, но, по отношение на тези деяния, е настъпила реабилитация, поради което не го третираме като неосъждан. Няма висящи производства. Имаме данни, че трайно пребивава извън пределите на република България, в държава, която не се намира и на Европейския континент. Многократно влиза и излиза от територията на България, по всяка вероятност – до Мексико. Няма данни за. Трудова заетост или друга трайна връзка с България. Това е работно обвинение. Предстоят изготвяния на допълнителни експертизи, така че да се установи увреждането на всички участници в този злощастен инцидент".

От прокуратурата посочиха още, че обвинението е работно и може да бъде променено, след като се установят травмите на останалите пострадали.



По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна