Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След консултациите с ИТН:

ПП-ДП ще се допитат до колективните си органи дали да подкрепят третия мандат на ИТН

Снимка: БТА

ПП-ДБ ще се допитат до колективните органи на трите партии в коалицията за това дали да подкрепят правителство с третия мандат на ИТН. Това стана ясно след срещата с ИТН за търсене на подкрепа за програмен-експертен кабинет.

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ  Божидар Божанов заяви:

"Отиваме при нашите колективни органи. Знаете, че сме коалиция от три партии, и тези решения се взимат демократично. Така, че на този етап не мога да отговоря на този въпрос. На срещата обсъдихме част от секторите. Разговорът беше конструктивен. Имаме донякъде припокриване, по детайлите може би имаме някакво разминаване. Ще запознаем с цялата тази информация, с тези нюанси, нашите колективни органи и ще ви информираме".

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов определи срещата с ПП-ДБ като "приятна и работна".

"Нямаме непреодолими различия. Съвсем нормално е да имаме различни гледни точки за някои проблеми, но не са неща, които не можем да седнем и да обсъдим. Най-хубавото беше, че и те, и ние, сме на мнение, че когато има различия, разговорът и резултатът се получават след обсъждане и взимането на общи решения, тъй като нито ПП-ДБ, нито ние, нито която и да е партия в този парламент, има мнозинство да налага еднолични решения, което е хубаво", посочи Тошко Йорданов.

В навечерието на утрешния пети ден от разговорите на "Има такъв народ" в търсене на подкрепа на правителството с третия мандат, председателят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов подчерта, че отговорността на ГЕРБ-СДС е огромна относно бъдещето на страната:

"ГЕРБ също могат да постъпят отговорно и да има правителство, така че утре ще е много интересно каква ще е срещата и дали партия ГЕРБ с Бойко Борисов ще има подход на държавници след всички думи, които са изговорени как страната е в криза и как едно редовно правителство би започнало да решава проблемите, или ще пратят страната на избори".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна