Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов пожар пламна в Благоевградска област в района на Кресненското дефиле

Нов пожар пламна в Благоевградска област в района на Кресненското дефиле. Огънят се е възпламенил преди малко над жп линията вляво посока Кулата.

Получен е сигнал за възникнал пожар между гара "Пейо Яворов" и първия тунел на железопътната линия София - Кулата. Това съобщи за БНР кметът на община Кресна Николай Георгиев, който в момента набира доброволци, които да се включат в гасенето на пожара, който се разраства по посока боровата гора.

Това, което сподели кметът на Кресна е, че "битката започва и вероятно няма да бъде лесна". Поради тази причина, всеки, който иска да се отзове и да помага, може да се обади в кметството. Набират се доброволци.

Вероятно ще бъдат запитани и институциите, които също ще се отзоват на място. Междувременно на мястото на пожара са изпратени екипи на пожарната.

Движението по път I-1 Благоевград - Кресна от км 393 до км 397, в района на гара "Яворов", се осъществява двупосочно в една лента поради пожара. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Движението се регулира от "Пътна полиция".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна