Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Литвинович защити олимпийската си титла в скоковете на батут на Игрите

Иван Литвинович
Снимка: БТА

Иван Литвинович от Беларус защити титлата си в скоковете на батут за мъже на Олимпийските игри в Париж.

23-годишният състезател се справи с конкуренцията на двама представители на Китай, след като получи за изпълнението си оценка от 63.090 точки. Така той стана първият в историята, който печели два поредни олимпийски златни медала.

Сребърното отличие стана притежание на Цзъсай Ван с 61.890, а трети се нареди друг китаец - Ланюй Ян с 60.950 точки.

Бронзовият медалист от Токио 2020 Дилан Шмидт (Нова Зеландия) допусна груба грешка и остана последен на финала с 19.500 точки.

Брайони Пейдж

Брайони Пейдж триумфира  с титлата при жените. 33-годишната британка изпълни отлично програмата си и получи 56.480 точки. За Пейдж това е първо злато в кариерата след среброто в Рио 2016 и бронза в Токио 2020.

Сребърното отличие стана притежание на Виолета Бордиловская от Беларус, която се състезава с неутрален статут, с 56.060 точки. Трета се класира Софиан Мето (Канада) с 55.650 точки.

Защитаващата титлата си китайка Сюеин Чжу остана допусна грешка и се нареди четвърта на финала с 55.510 точки. Китай за първи път от Сидни 2000 не успяха да спечелят медал в скоковете на батут при жените.              

Бившата световна шампионка Хирару Мори (Япония), която има девет медала в кариерата си на шампионати на планетата, остана шеста с 54.740 точки.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна