Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансовата помощ от общината в Ямбол ще бъде разпределена по равно между пострадалите в Крайново и Воден

Снимка: Даниела Костова

Финансова помощ, отпусната от общината в Ямбол, ще бъде разпределена по равно между собствениците на опожарени имоти, които живеят постоянно в селата  Воден и Крайново. На последното си заседание съветниците, както и кметът на Ямбол, дариха месечните си възнаграждения в размер на 50 000 лева за засегнатите от пожарите в Боляровската община.  

Комисия от ямболски съветници посети домакинствата, останали по време на пожарите  без единствения си дом. В село Воден ще бъдат отпуснати средства за възстановяване на 10 изгорели къщи, а в Крайново за три имота, съобщи председателят на ОбС в Ямбол Антон Шиков:

"Бяха събрани доста храни дрехи и т.н. за хората в бедстващо положение. Според нас далеч по- важно е тези хора възможно най- бързо да излязат от фургоните и да се върнат в своите къщи".

Междувременно служители на  Агенция "Социално подпомагане"  приемаха на място заявление за отпускане на помощи в селата Воден, Крайново и Горска поляна.  От  Агенцията напомнят, че  гражданите с опожарени имоти могат да кандидатстват за помощта до 1 декември 2024 г., като  документите ще се приемат в дирекциите на "Социално подпомагане" в Елхово и Болярово.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна