Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд ще гледа делото срещу Георги Генджев

Снимка: Свобода Атанасова

Бургаският окръжен съд ще заседава днес по делото за убийство на бургаската учителка Рада Гешева. Обвиняем е 24-годишният ѝ син Георги Генджев. В досъдебното производство той е признал вината си, но на предходното разпоредително заседание обвиняемият очакваше да бъде освободен. 

Делото за убийството на 64-годишната жена, извършено на 21 януари трябва днес да продължи по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. Има назначена тройна психологическо-психиатрична, химическа и дактилоскопна експертиза. В съдебната зала се очаква да бъде разпитан и най-близкият приятел на Георги – Мартин Мерджанов. Сред свидетели са и роднини на убитата учителка. Служебният адвокат на обвиняемия Ваня Радиева сподели:

„Георги нищо не обяснява, нищо не помни какво е извършил. В досъдебната фаза е признал вината си. С майка си и баща си е имал обтегнати отношения. Има няколко заведени жалби от тях за домашно насилие срещу него, които след това са прекратени, защото те са оттеглили жалбите. Майката на Георги е искала да го лекува. 7 пъти е лежал в Центъра за психично здраве. Ясно е, че психичното му здраве не е съвсем добро, но аз не мога да кажа дали това се дължи на употребата от него на наркотични вещества и какво е отключило някакво психично състояние.“

Доказателствата по делото сочат, че именно Георги е извършил убийството с 67 удала с нож. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна