Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриархът отслужи архиерейска вечерня в храма "Преображение Господне" в Боровец

Снимка: БТА

Радвам се, че след дълго време отново може да се служи в този прекрасен храм и да бъде място, което свидетелства за Бога, за неговата любов към всички човеци, за всички, които идват на това място. Това каза снощи Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в храма "Преображение Господне" в курортен комплекс "Боровец", където отслужи архиерейска вечерня по случай храмовия празник на единствената дървена църква в България и нейната 90-а годишнина от създаването, предаде БТА.

Той посочи, че може би повечето хора идват тук да се порадват на природата, но това място е истинската радост, истинската отмора, истинското пристанище за душата, която иска истински покой и може да получи от Бога. Патриархът благодари на всички, които са се потрудили за възстановяването на храма.

Той бе затворен за около три години заради смъртта на неговия предстоятел. В края на месец април тази година храмът отново отвори врати, а през изминалия месец бе направен и мащабен основен ремонт. Днес в храма бяха показани и новите стенописи.

Храмът се оказа тесен да побере всички желаещи, а десетки дойдоха на архиерейската вечерня, отбелязва БТА.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна