Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крокодилът от "Ботунец" отива в зоопарка

Снимка: Лилия Донкова, кмет на Район Кремиковци

Забрана за популяризиране на идеи за полова идентичност, Екип на Столичния зоопарк транспортира крокодила от квартал "Ботунец" в зоологическата градина, предаде репортер на "Хоризонт".

В акцията се включиха екипи на район "Кремиковци", Столичния инспекторат и Министерството на околната среда и водите. За крокодила е осигурена специална среда в зоопарка. 

Ще му бъдат направени необходимите тестове и изследвания на здравословното състояние.

Животното е отглеждано нехуманно в коритото на общински терен в Ботунец, каза кметът на района Лилия Донкова.

Втори ден районната администрация в Кремиковци съдейства за преместването на отглеждания на общински терен в Ботунец нилски крокодил в зоологическата градина на София. Кметът Лилия Донкова обясни:

"Той е установен всъщност от 11 юли. Оттогава сме изпратили писмо на РИОСВ, че трябва да дойдат на място, да направят проверка, да установят. Те са единствената институция, която може да каже дали е законно отглеждано това животно, дали - не. Те отговарят за дивите животни. Това е нилски крокодил, който не е отглеждан по правилен начин и по тази причина днес размерите, с които трябва да бъде. Крокодил е отглеждан на общински терен - в яма, изкопана, в пластмасова вана, която е 1,20 на 1,20 метра. А крокодилът е над метър и 60. Така че представете си колко добри условия за отглеждане".

Вчера собственикът на крокодила отказа да го предаде на екипите на столичния зоопарк. Виктор Михайлов обясни, че е осигурил добра среда за отглеждане на животното

"Притесняват го в момента. Под стрес е. Не може да излезе да се изпече, защото го пазят да не излезе да изяде някого. Да го взимат и да ме оставят на мира, защото вижте какво става. Какво направихме? Престъпление ли? Вижте колко полицаи има тук!".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени