Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев си осигури аванс срещу Жрински

Снимка: БТА

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.

Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян от вратаря на "канарчетата" Ханс Кристиан Бернат. 

Ботев откри резултата в 35-та минута. Акере пое топката от Николай Минков, напредна и с прецизен шут, който рикошира от противник и се отби от страничната греда, наказа Жрински за 1:0. 

След паузата гостите стигнаха до изравнително попадение чрез Чуже в 77-та минута, но само 120 секунди по-късно възпитаниците на Душан Керкез вкараха втори гол, а точен бе резервата Алекса Мараш. 

В края "жълто-черните" имаха добър шанс за трети гол, но пропуск от изгодна ситуация направи Мараш, а в добавеното време Бернат бе на мястото си, за да запази крехкия аванс на пловдивчани.

Така Ботев ще пътува до Босна и Херцеговина с лек аванс. Ако отстрани Жрински Мостар, Ботев по всяка вероятност ще играе с Витория Гимараеш, след като португалците надвиха Цюрих с класическото 3:0 като гости.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна