Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 победи Пафос след обрат

Снимка: БТА

ЦСКА 1948 взе минимален аванс срещу Пафос, след като победи кипърците с 2:1 у дома в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.

На Националния стадион "Васил Левски" възпитаниците на Валентин Илиев трябваше да правят обрат, след като Муамер Танкович изведе гостите напред в резултата още в 10-та минута. Реакцията на "червените" не закъсня и Марио Илиев възстанови равенството след асистенция на Талис. Второто полувреме започна по-активно за ЦСКА 1948 и това даде резултат още в 51-та минута, когато един от най-дейните на терена - Талис, се разписа от дузпа за 2:1. Домакините вкараха и трети гол чрез Илиевски, но попадението не бе зачетено след преразглеждане от ВАР. До края "армейците" удържаха крехката си преднина, като имаха нужда както от добрите намеси на вратаря си Петър Маринов, така и на напречната греда.

Така ЦСКА 1948 постигна втори успех в европейските клубни турнири след тази над черногорския Будучност в миналия предварителен кръг на надпреварата. Реваншът в Кипър е следващия четвъртък, 15 август, от 20:00 часа. Илиев и компания ще играят в евентуален плейоф с победителя от двойката Макаби Петах Тиква - Клуж. Румънците взеха първия мач срещу израелците с 1:0 като гости.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна