Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на МВР излязоха на мълчалив протест във Варна

Служители от структурите на МВР във Варна излязоха днес на мълчалив протест. Те се събраха пред сградата на полицията в морската столица.

Недоволството на служителите идва от факта, че много често се сменят не само министрите, но и другите ръководни кадри в МВР, което създава недоволство и в гражданите, поясни за Радио Варна ст. ком. Димитър Димитров, началник "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР.




Той опроверга мнението, че служителите подкрепят сегашния ресорен министър Калин Стоянов, защото е вдигнал заплатите им. "Не знам кой е казал това нещо", подчерта ст. ком. Димитров.

"Ние сме деполитизирани и това оказва влияние на личния състав - при всяка политическа промяна в държавата да има подмяна на кадри от всякакво ниво", допълни той.




Подробностите чуйте в звуковия файл:


Полицаи от управленията на МВР се събраха днес на протест и в София. Те изразиха недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на МВР".

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дойде при полицаите, събрали се на демонстрацията пред Народното събрание, предаде БНР.  "За пореден път искания за политизиране на системата на Министерство на вътрешните работи и овладяване на тази система. И вероятно по някакъв начин чрез "ала-бала схеми" да се възстановят тези около 300 000 гласа, които те са загубили", каза Калин Стоянов, като визираше исканията на ПП-ДБ да бъде отстранен от позицията вътрешен министър в следващия служебен кабинет, който ще бъде оглавен от Горица Кожарева-Грънчарова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна