Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следят района между Златосел и Свежен, за да не се допусне разпалване на тлеещи огнища

Снимка: Радио Пловдив

След като пожарът във вилната зона между брезовските села Златосел и Свежен беше овладян, днес обстановката в района е спокойна. Пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местни хора дежурят в района, за да не се допусне ново разпалване тлеещите огнища.
Извън опасност са населените места и вилната зона. Работата на огнеборците вече е съсредоточена в близката широколистна гора, където вчера се прехвърлиха пламъците и където въпреки трудния терен, пожарът, разпрострял се на около 400 декара, беше ограничен.
Днес се обхожда целият периметър - каза директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов, защото заради високите температури може да има ново възпламеняване:

"Нямаме някакви силно развили се огнища. Има за изгасяване участъци на локални, единични места. Надяваме се да нямаме развитие в някои от тях.

Около 70 души са на терен, ходят по целия периметър. През целия ден ще останат нашите колеги от ловните горски стопанства и доброволците, доколкото имат възможност".

Днес ще се извършат и огледи. Ще се прави оценка на щетите и ще се преценява какви са възможностите за подпомагане на пострадалите, заяви кметът на община Брезово Калин Калапанков.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени