Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарите в страната към 7 часа

Автор:
Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова

Локализиран е пожарът в близост до плевенския парк Кайлъка, в района на крепостта "Сторгозия", където горяха сухи треви и храсти. На място останаха 4 противопожарни екипа. Няма пострадали и опасност за парка и близките вили.

Пожар засегна растителността край няколко вили в квартал Миньор на созополското село Атия, но няма опасност за имотите. Огънят е обхванал широколистна гора в посока Созопол.

Сухи треви пламнаха вчера около обяд в софийския квартал Христо Ботев в близост до Летище "София". Пожарът е локализиран, но предизвика силно задимяване заради изхвърлените на мястото отпадъци и гуми.

Екстремно високите температури предизвикаха пожар в Регионалното депо във Враца, което е в близост до с. Косталево. Няма опасност за живеещите в района на селото и града, съобщиха от общинската управа. Огънят е локализиран, а в района е осигурено постоянно захранване на пожарните. В следващите 24-часа на терен ще има постоянно присъствие на екипи на Пожарна безопасност, регионалното депо и местната администрация.

Пожарът в планината Славянка е локализиран и от двете страни на границата, но ще е необходима поне седмица до пълното му потушаване. Направени са километри просеки, във вътрешността обаче все още има тлеещи огнища, каза директорът на Горското стопанство в Катунци Пламен Поюков.

Няма опасност големият пожар в планината Влахина в Северна Македония да се разрасне към наша територия. В гасенето вчера се включиха хеликоптер и самолети. 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна