Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Върви ли към нов провал транспортният проект на Пловдив?

| обновено на 15.08.24 в 10:15

Въпроса задават в позиция до медиите общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив. 

Според тях модернизацията на градския транспорт е мисия невъзможна, а новата система за електронно таксуване се превръща в поредната глава от сагата на проваления транспортен проект. 

"Вместо да се движи към развитото и модерно бъдеще, изглежда, че градът на тепетата продължава да се върти в омагьосан кръг от неосъществени от местната управа планове и нереализирани идеи", недоволстват съветниците.

От „Продължаваме Промяната-Демократична България“ припомнят, че 12,5 милиона лева, инвестирани в тази инициатива, трябваше да доведат до по-прозрачни приходи, по-удобно обслужване и цялостна модернизация на транспортната система.  Вместо това се стига до поредното отлагане. 

Съветниците припомнят, че бе обещано пилотно стартиране на системата през лятото и пълното ѝ внедряване до септември 2024 г. "Тези обещания обаче вече звучат кухо, като липсата на ясна комуникация с гражданите само засилва опасенията за потенциален хаос при евентуалното въвеждане на системата", смятат от ПП-ДБ.

Забавянето на новата система за електронно таксуване е поредният симптом на сериозните проблеми в управлението на транспорта в Пловдив," коментират от ПП-ДБ-Пловдив. "Това не е просто технически въпрос – това е провал в комуникацията, координацията и визията на общинската администрация“, считат те.

Без бързи и решителни действия от страна на общината, проектът рискува да се превърне в поредната "черна дупка," поглъщаща милиони без реална полза за гражданите, оставяйки ги със счупени автомати по спирките, неработещи табла и неизпълнени обещания, категорични са от групата на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

По публикацията работи: Иванка Петкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна