Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във В. Търново почетоха паметта на д-р Стефан Черкезов в Деня на спасението

Медиците от великотърновската болница почетоха паметта на своя патрон д-р Стефан Черкезов в Деня на спасението и 61-а години след неговата гибел, спасявайки 47 пътници от горящ автобус.

С едноминутно мълчание и вой на сирена от линейка великотърновските медици се преклониха пред подвига на д-р Стефан Черкезов.
Поднесени бяха цветя на неговия бюст паметник и на паметната плоча на медиците, загинали при изпълнението на професионалния си дълг.

 Д-р Стефан Черкезов е пример за вдъхновение на разколебаното ни общество, заяви изпълнителният директор на великотърновската болница д-р Даниел Илиев.

"Единение и вдъхновение можем да намираме в нашите герои като д-р Стефан Черкезов. Той е пример за всички нас".

Управителят на горнооряховската болница д-р Иван Иванов призова обществото към качествено по-различено отношение към медицинската професия и подкрепа от политиците за продължаване на реформата в здравеопазването:

"Тя трябва да продължи години наред и да се следва от всички правителства, независимо от техния цвят и ориентация, за да бъде успешна. Нещата по отношение на кадрите отиват в катастрофална посока".

Снимки - Здравка Маслянкова.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна