Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без кворум в НС при 3 проверки. Следващата е в 16:30 ч.

Снимка: БТА

Необичайна ситуация в парламента, след като и третият опит за събиране на кворум за продължаване работата на НС се провали. Регистрираха се едва 108 народни представители. Гласуването по групи показа, че кворумът е бойкотиран от депутатите от ПП-ДБ, "Възраждане" и нечленуващите в парламентарни групи. 

Председателят на НС Росица Кирова прикани депутата от "Възраждане“ Петър Петров да оттегли предложението си за проверка на кворума, предшестващо искането за гласуване за пряко излъчване на пленарното заседание по БНТ и БНР, за да се проведе изслушването на четирима от министрите в служебния кабинет, които дойдоха в зала, но той отказа, за да не се осуети заседанието на Временната комисия за разследване на нерегламентираното влияние в правосъдната система на групите около убития Мартин Божанов - Нотариуса и бившия следовател Петър Петров - Еврото. 

След неговия отказ, Кирова назначи четвърта проверка на кворума в 16.30.

Ако в зала дойдат отсъстващите 3-ма депутати от ГЕРБ-СДС, 4-ма от ДПС, 8 от БСП и 1 от ИТН, е възможно да се събере необходимият брой народни представители, за да продължи работата в пленарна зала.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна