Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Георги Камарашев:

Няма да има неприключил ремонт, който да възпрепятства началото на учебната година в община Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Община Велико Търново извършва проверки на детските градини и училищата за ремонтите и готовността за започване на учебната година. Започна освежаването на пешеходните пътеки пред образователните институции. 

Няма да има неприключил ремонт в образованието, който да възпрепятства началото на учебната година в община Велико Търново. Работи се и по засегнатите от градушката през юни учебни заведения, увери заместник-кметът проф. Георги Камарашев:

"До началото на учебната година покривът на СУ "Вела Благоева" ще бъде ремонтиран. В ОУ „Бачо Киро“ има мащабен ремонт, има направен график. Част от учениците ще учат в това училище, друга част ще бъде пренасочена в Природо-математическата гимназия. Няма да има проблем с началото на учебната година".

Започна опресняването на пешеходните пътеки от периферията към центъра на Велико Търново, за да са готови в началото на септември:

"Асфалтът е 53 градуса и боята не може да се залепи. Започнахме да работим от 5 часа сутринта до към 10 часа. Надявам се до към 8 септември окончателно да приключим с пешеходните пътеки", допълни проф. Камарашев.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна