Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът Черчесов: Лудогорец? Що за глупости

Станислав Черчесов
Снимка: БТА

Руският треньор Станислав Черчесов, селекционер на страната в период от пет години и на световното първенство по футбол през 2018, опроверга информация на „24 часа“, че ще поеме Лудогорец (Разград). Постът е вакантен от четвъртък, когато "орлите" приеха оставката на Георги Дерменджиев след поражението с 2:7 срещу Карабах.

Черчесов, който след националния отбор на Русия прекара два сезона начело на унгарския Ференцварош, в момента е национален селекционер на Казахстан.

Черчесов бе потърсен от руската медия "Спорт-Експрес" и бе попитан дали наистина се намира в България за преговори с Лудогорец. Той отговори: "Що за глупости? Откъде имате тази информация?".

"Никой от Лудогорец не ме е търсил, а и да го беше направил, в момента съм зает с нещо тотално различно. Подготвям се за първия мач на Казахстан в Лигата на нациите. Препоръчвам на всички да подбират внимателно информациите, които четат. Пак ще попитам - откъде идва това нещо?", казва още Черчесов в интервюто си за "Спорт-Експрес".

Дерменджиев бе наследен на поста от временния треньор Захари Сираков, който ще води Лудогорец срещу бившия си клуб Левски в петия кръг на Първа лига. Той има 39 мача за "сините" и бе треньор в школата на клуба, преди да напусне и да поеме дубъла на разградчани.
По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна