Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на община Доспат определи като политическа вендета срещу него временната комисия на НС

Кметът на община Доспат Елин Радев пред временната парламентарна комисия
Снимка: БГНЕС

Кметът на община Доспат Елин Радев определи като политическа вендета срещу него създадената Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебното му положение. 

Той посочи, че сигналите срещу него са от опонентите му от "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", които са и криминално проявени. Кметът Радев показа документи от различни институции, които доказват, че няма нарушения в работата му, както и облагодетелстване на близки до него фирми. Единственият чадър, който е опънат над него е "чадърът на закона".

"От стотиците сигнали, подадени от вашите партийни лидери в община Доспат срещу мен в течение на няколко години, няма установени нарушения от органите. Според вас, след като не са изкарали виновен за нещо кмета, значи има политически чадър зад него. Да, има чадър и знаете ли кой го е разпънал? Законът. Защото се старая стриктно да спазвам законите в тази страна - добри или лоши. Тази комисия срещу мен е политическа вендета за омаскаряване на кмета на политическа партия ГЕРБ, а с това целите да вдигнете резултата на вашите партии на предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори".

Това е второто заседание на комисията, чиято работа продължава.

В средата на миналия месец до сградата на Народното събрание се проведе протест, с който събралите се граждани поискаха оставката на кмета Елин Радев.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени