Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задръстване и блокирано движение в района на Дунав мост при Русе

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БТА

Задръстване се образува и се стигна до блокиране на движението в района на Дунав мост днес в горещите следобедни часове. Причината е в лошата организация на движението.

Слушатели на Българското национално радио сигнализираха, че близо час са блокирани в района на граничния пункт Дунав мост и движението в източна посока към Силистра и обратно е невъзможно:

яма патрулна кола, всичко е забито -  кръговото, малкото кръгово, с тежкотоварни автомобили. И при тези температури - сега в колата ми показва (термометърът), че 44° е навън, тези тежкотоварни автомобили не трябва да се движат по тези пътища, но в момента 90% от "тапата" я правят те.(...)

Отвсякъде свирят леките автомобили, хората вдигат ръце, излезли са навън. Имаше едни малки деца, колата им загря, даваха им вода, последната вода. И не знам какво ще стане и с тези деца при тези температури.

Хората стоят, всички, не мърдат - накъдето и да се обърна, се вижда колона от автомобили" - това разказа един от шофьорите, а опитът показва, че причина за задръстването е навлизането на стотици леки автомобили в обхода към село Николово и така се блокира напълно движението във всички посоки.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени