Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски семействата и чуждестранни туристи са изправени пред летен хаос при пътуванията

Летище "Хийтроу"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британски семействата и чуждестранни туристи са изправени пред летен хаос при пътуванията, тъй като стотици служители от граничните сили на летище “Хийтроу” са готови да предприемат 23 дни на стачни действия от края на месеца.

Около 650 членове на Профсъюза на публичните и търговски услуги (PCS), които обслужват най-натовареното британско летище в Лондон, ще стачкуват от 31 август до 3 септември. След това те ще работят, но не и извънредни часове, до 22 септември, което е свързано с дългогодишен спор относно промени в правилата и условията на труд.

Синдикатът каза, че около 160 служители вече са напуснали граничните сили поради липсата на гъвкавост в условията на труд, докато други са били принудени да променят работното време и практиките.

"Знаем, че нашите стачки вероятно ще причинят сериозни смущения на пътуващите, използващи "Хийтроу" в края на лятото, но те можеха да бъдат избегнати, ако работодателят се вслуша в опасенията на нашите членове", заяви пред британските медии генералният секретар на синдиката Фран Хийткоут.

"Хийтроу" е не само най-натовареното летище хв Обединеното кралство, но и най-голямото в Европа.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени