Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спартак Варна се доближи до лидера Левски

Снимка: БТА

Спартак 1918 Варна постигна минимална победа с 1:0 над Арда и спечели трета победа в първенството на България по футбол. Единственият гол в мача вкара Антонио Вутов през първата част. С успеха си момчетата на треньора Александър Томаш излязоха на второто място във временното класиране с 10 точки преди изиграването на останалите срещи от кръга. Кърджалийският тим пък остава с 6 точки в актива си.

Домакините откриха резултата при първата си по-сериозна атака в мача. В 10-ата минута Ангел Грънчов намери с далечен пас Ромееш Ивей вдясно по атаката на Спартак 1918 Варна. Панамецът пусна пас към Антонио Вутов, който с прецизен удар по земя от границата на наказателното поле, почти фронтално срещу вратата вкара за 1:0.

Спартак 1918 Варна можеше да вкара нов го в 31-ата минута. Ахмед Ахмедов получи топката в наказателното поле на Арда, върна я към Кристиан Илич, който стреля от границата на наказателното поле, но неточно. В 33-ата минута бе първата сериозна ситуация за гостите. След четириходова комбинация топката достигна до Борислав Цонев, който стреля от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата на домакините. Франьо Пърце засече топката с глава в 36-ата минута след центриране от корнер, но тя попадна в ръцете на вратаря на Арда Анатолий Господинов.

В 55-ата минута Спартак 1918 Варна можеше да вкара нов гол. След грешка при изнасянето на топката от Анатолий Господинов тя стигна до Филип Лесняк, който веднага опита прехвърлящ удар, но за късмет на гостите топката не влезе във вратата. Подобна грешка допусна и стражът на домакините Мартин Величков в 57-ата минута. Вместо да изрита топката напред той я прати в краката на Станислав Иванов, който напредна и стреля, но вратарят спаси.

Секунди по-късно Мартин Величков отново показа класа и спаси опасен удар също на Станислав Иванов. В 67-ата минута Чинонсо Офор бе изведен в добра позиция отляво в наказателното поле на домакините и стреля, но топката след съприкосновение с вратаря Мартин Величков излезе в корнер.

Арда можеше да изравни резултата в 79-ата минута. След пробив на гостите отдясно топката достигна до Стефан Статев, който стреля от десетина метра, но вратарят на домакините Мартин Величков показа отличен рефлекс и спаси.

В 87-ата минута Матео Петрашило отправи страхотен удар с външен фалц, но вратарят на Арда Анатолий Господинов успя да избие топката.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени