Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако сте във Варна:

До 3 следобед може да си осиновите кученце

9
Снимка: Д. Стойнова

Кученца от приюта за безстопанствени животни в село Каменар са специалните гости на летния фестивал „Сръчко“ и очакват своите бъдещи осиновители.

До 15 часа в събота на алеята между Морското казино и сцена „Раковина“ в Морската градина любителите на животни имат възможност да се запознаят с малките опашати приятели. 6 кученца очакват своите нови домове. Те са от страхотни смесени породи, много са красиви, разказва Христина Мирчева, която подпомага дейността на приюта. 

В момента в Каменар има 35 кучета, за които се полага отлична грижа, каза д-р Стоимен Стоименов - управител на приюта. 53-ма са осиновените от началото на годината.

Семейства с малки деца дойдоха в Морската градина във Варна, за да участват в организираното от Общинския приют събитие. Хората казаха, че децата се възпитават по-добре, когато в семействата има домашни любимци и призоваха за по-голям контрол, за да бъде възпрепятствано изоставянето на  кучета.    

С тях разговаря Даниела Стойнова:

Кученцата в приюта са изоставени съвсем малки, което ги обрича да живеят там до края на живота си, ако никой не ги осинови. 

Извън кампанията животните могат да бъдат посещавани на място в с. Каменар всяка събота, когато приютът е отворен за желаещи да осиновят четириног любимец.

Каква е процедурата по осиновяване - чуйте от Христина Мирчева:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени