"Коледа в пакет" - зарадвай хора в нужда за празника

Варна се присъединява към кампанията „Коледа в пакет“ на „Добродейците“ . Целта на огранизацията е да съберат хранителни продукти за хора в неравностойно положение от София и Варна. Дарения се събират на адрес „Булевард Княз Борис I”133, а..

публикувано на 11.12.19 в 08:00
Петър Стойчев на Антарктида.

Групата на учените заминава за ледения континент

Втората група участници в 28-та Национална антарктическа експедиция, в която преобладават учените, заминава за ледения континент на 11 декември. Междувременно, по сателитния телефон командирът на базата..

публикувано на 11.12.19 в 05:41

Православната църква чества Света Анна

Православната църква чества на 9 декември зачатие на Света Анна. В календара на православната църква този празник е тясно свързан с празника на Рождество на Пресвета Богородица...

публикувано на 09.12.19 в 06:18
Тейлър Суифт

Кои са най-богатите музиканти в света според сп. "Форбс"?

Списание “Форбс“ публикува годишната класация на най-високоплатените музиканти в света, съобщава РИА Новости. Първо място заема американската певица Тейлър Суифт. През 2019 г. тя успя да спечели 185 милиона долара. Според изданието, затова е допринесло..

публикувано на 07.12.19 в 09:05

За риба на Никулден - какво купуват варненци?

На цена от 7 лева за килограм се продава шаранът на Рибната борса на Колхозния пазар днес. Въпреки че варненци предпочитат черноморска риба, за Никулден традиционно шаранът бие класациите за най-купувана риба. В големите вериги магазини шаран може..

публикувано на 06.12.19 в 13:00

Що е то "салам скумрия"?

На Никулден традицията повелява на масата ни да има шаран. И макар да сме край морето, а шаранът да е сладководна риба, традициите трябва да се спазват. За моряците, далеч от дома обаче Никулден обикновено се свърза не само с пълнения шаран. За двете си..

публикувано на 06.12.19 в 09:11

Картина на Пол Гоген беше продадена за 9,5 млн. евро

Рядка картина на Пол Гоген от таитянския му период - "Te Bourao II" ("Дървото" на таитянски език) - беше продадена вчера на търг за 9,5 милиона евро (с разходите) - сума, близо два пъти по-голяма от оценките, съобщи парижката аукционна къща..

публикувано на 05.12.19 в 12:40
Община Берковица

Берковица - старопланинската перла

Отново ще пресечем границите на Варненска област и ще се спрем в област Монтана, и по-точно в старопланинската перла – Берковица. Причината да Ви пренесем там и да ви разходим из забележителностите в района е проектът "JoyRide", който представя общи..

публикувано на 07.12.19 в 10:15

Татяна Лолова от Синдел

Има събеседници, които се помнят дълго. Има събеседници, които са ярки. Има събеседници, които са извън рамките на разговора с тях. Има събеседници, които будят приятна усмивка. Това са откровените хора, без маски, без фалш. Те са уютните хора,..

публикувано на 04.12.19 в 13:26

Отличиха отличници в ТУ-Варна

  Празнична среща по случай 8 декември - празника на българските студенти се състоя в Ректората на Техническия университет (сградата на Машинно-технологичния факултет). По традиция на срещата ректорът - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев връчи..

публикувано на 04.12.19 в 12:45