Easy like... петък следобед във Варна (снимки)

Следобед е, късен следобед във Варна. И е петък. Денят, в който знаем много добре, че идват съботата и неделята. Уикендът, в който сме свободни и можем да се разхождаме сред природата, да побягаме на чист въздух или просто да се насладим на морския бриз...

публикувано на 27.03.20 в 15:51

Фермер: животните са живи-хранене, обслужване, доене продължават

Извънредното положение и мерките, които се вземат у нас за ограничаването на разпространението на коронавируса, удариха сериозно малкия и средния бизнес. Земеделците и животновъдите също пострадаха, защото не могат да реализират продукцията си...

обновено на 27.03.20 в 14:28

Отбелязваме Часа на Земята 2020 с международен онлайн концерт

WWF призовава да останем вкъщи, обединени около каузата за опазването на нашия общ дом – Земята Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални мерки за сигурност. Във връзка с въведеното извънредно положение, 13-ото поредно..

публикувано на 27.03.20 в 13:10

Мобилните чешми във Варна вече се ползват /снимки/

Община Варна ябяви, че постави на различни места в града 20 мобилни чешми. Така гражданите ще могат по улици и пазари на ключови места да  мият и дезинфекцират ръцете си. Чешмите се поставят на  обществени места поетапно - ще има на пазар Чаталджа, на..

публикувано на 27.03.20 в 12:04

Бизнесмен от Варна: Очаквам да приключи сивата икономика.

Как реагира бизнесът на ситуацията и какви ще бъдат последствията според Младен Станев от Варна. Той работи в сферата на сладкарството и хлебопроизводството. Работи с екип от 20 души, за които перспективата не е много оптимистична. До..

публикувано на 27.03.20 в 08:15

Съвети срещу пневмония

В разгара на пандемията от коронавирус при по-голяма част от заразените преболедуват леко. При част от случаите, обаче, се наблюдават по-тежки състояния, придружени с кашлица и повишена температура. Това би..

публикувано на 26.03.20 в 18:00

Пример за подражание

3000 маски за многократна употреба ще бъдат раздадени на ромите от видинския квартал „Нов път”. Забележете обаче – тези маски се шият и ще бъдат ушити напълно безвъзмездно от семейството Найден и Албена Георгиеви и три техни съмишленички. И всичко това на..

публикувано на 26.03.20 в 16:15
снимката е илюстративна

Пенсионер под карантина /разказ с елементи на разсъждение/

Михаела Маринова е на 82 години. Страхът от заразата с коронавирус, в съчетание с две хронични заболявания, са я накарали  сама да се постави под домашна карантина. И така вече шести ден. Пенсионерката, която е бивш здравен работник, сподели, че поддържа..

публикувано на 26.03.20 в 16:12

Предизвикателство ли е да си домоуправител?

Все по-важна се оказва работата на домоуправителите в тази извънредна ситуация. Има единици хора, които успяват да поддържат етажната собственост чиста, но има много входове в жилищните кооперации, които са мръсни и не се обработват с дезинфектанти...

публикувано на 26.03.20 в 14:05

От Пекин за радио Варна - как оцелява икономиката

В две посоки са насочени в момента усилията на властите в Китай – да ограничат втората вълна на коронавируса и да възстановят икономическия живот. Първото постигат като поставят под карантина за 14 дни в специално подготвени места всички, които..

публикувано на 26.03.20 в 12:20