Мотоклуб "Вокил" организира кръводарителска акция

Представители на мотообществото от Североизточна България участваха в организирана от мотоклуб „Вокил” кампания за кръводаряване в Кръвния център във Варна. Десетки мотористи, шофьори от таксиметрова компания и граждани се включиха в..

обновено на 07.06.20 в 11:56
 Том Джоунс

Том Джоунс навършва 80 години

Известният британски певец Том Джоунс днес отбелязва своя 80-и юбилей. Изпълнителят, истинското име на когото е Томас Джоунс Удуърд, е роден на 7 юни 1940 г. в град Понтиприд, Южен Уелс, графство Гламорган. Започва да пее рано, устройва..

публикувано на 07.06.20 в 11:41
Петдесетница

Петдесетница е днес

Днес православната църква празнува един от големите си празници - Петдесетница. Той се отбелязва на 50-ия ден след Великден - винаги в неделя. Смята се, че на този ден Светият Дух във вид на огнени езици слязъл върху светите апостоли и ги дарил с..

публикувано на 07.06.20 в 08:52

Разкрита е тайната за идеалната кожа на Елизабет II

Британската кралица се пази слънчевите лъчи да не падат върху лицето и това е тайната за идеалната кожа на лицето й. Секретът бе разкрит от експерта Стюарт Майлс, основател на сайта за начина на живота MilesYounger.com, на когото се позовава..

публикувано на 06.06.20 в 17:05
Дворец Версай

Дворецът "Версай" отново е отворен за посетители

Прочутият френски дворец "Версай", построен през 17 век от Краля слънце Луи Четиринадесети, от днес отново приема посетители, след като бе затворен заради кризата с коронавируса, съобщи БТА. Вчера служители на двореца почистиха още веднъж..

публикувано на 06.06.20 в 09:44
Лунното затъмнение

Частично лунно затъмнение тази вечер

  Началото му е в 20 часа и 43 минути и ще продължи до полунощ . Затъмнението ще може да бъде наблюдавано от Европа и Африка, на изток до Азия и Австралия. Ще се вижда и от Варна. Максималното затъмнение ще стане в 22 часа и 25 минути...

публикувано на 05.06.20 в 07:35

Назад към земята

Семейство от града, което иска да смени градския живот с живот на село търси  Фондация Ботаника Лайф , която развива с топанство с обучителен център в с. Надарево, община Търговище. Стопанството има градини, оранжерия и езеро, които имат нужда от..

публикувано на 05.06.20 в 13:35
Чети във влака

Иван Богданов от "Буквите": Електронните книги и тези на хартиен носител не си пречат и се развиват паралелно

Фондация "Буквите" е един от партньорите, предоставили безплатно най-голям брой електронни книги - над 100, за инициативата "Чети във влака" на БДЖ. "Най-много се четат алманасите с творби на съвременни български автори и любовните романи. Като цяло..

публикувано на 04.06.20 в 15:38

Капитан за ветроходци, капитан за вкъщи

Ветроходци, граждани и близки на капитан Георги Георгиев поставиха венци и цветя на паметната плоча на ул. „Стефан Стамболов” 42 във Варна, където е живял капитанът. Поводът е 90 години от рождението му, които се навършват днес. „Герой на Народна..

обновено на 04.06.20 в 13:30

Дойде ли моментът за въвеждане на 4-дневна работна седмица?

Сегашната пандемия от коронавирус е най-подходящият момент, за да реформираме нашия трудов живот и да преразгледаме някои утвърдени модели на трудова заетост, а и за да стимулираме икономиката. Подобна реформа би имала положително отражение и над..

публикувано на 04.06.20 в 11:14