Акценти

Красиви мисли към природата събират млади автори на тематичен базар

„Чисто море. Чисти плажове. Чисти мисли“ – това е темата на един различен базар, който ще се случи за трети път във Варна по инициатива на две млади варненки, създаващи продукти в съзвучие с природата - Вилияна Митева и Велина Пецова. Повече от..

публикувано на 23.01.20 в 10:47

Осинови кошер!

Нова програма в подкрепа на българските пчелари е активна отскоро в страната. Нарича се "Осинови кошер" , в нея могат да се включат   пчелари от цялата страна и хора, които желаят да подпомогнат дейността им. Целта е да се допринесе за..

публикувано на 21.01.20 в 15:50

АГ-болницата във Варна отбеляза Бабинден

Бабинден – един от най-големите женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, отбелязваме на 21 януари. В Деня на родилната помощ акушерите и гинеколозите честват своя професионален празник. Традиционният ритуал за..

обновено на 21.01.20 в 14:46

21 януари е Международен ден на прегръдката

Целият свят празнува на 21 януари Международния ден на прегръдката. Според традицията на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора. Празникът се отбелязва за първи път през 1986 година в САЩ. В последствие бързо..

публикувано на 21.01.20 в 06:08

Задава ли се грипна вълна?

20% от инфектираните с грип развиват пневмония и тежки усложнения всяка година. Това означава, че е засегнат всеки пети болен, съобщи за „Монитор” националният консултант по микробиология и директор на Националния център за заразни и паразитни..

публикувано на 20.01.20 в 07:17
cat

Доброволци от Добрич направиха къщички за бездомните котки

Доброволци от Добрич направиха от подръчни материали къщички за бездомните котки в града. В инициативата се включиха над 30 граждани, като идеята на организаторите е дейността им да продължи, за да се осигурят топли места за безстопанствените животни...

публикувано на 19.01.20 в 11:48

Декоративните рибки вече са ГМО, затова живеят кратко

Хората продължават да имат интерес към отглеждането на рибки у дома, като това хоби се разраства. Хора, които като деца са имали аквариум, сега отново подновяват интереса към хобито си както заради себе си, така и заради децата си. Факт е, че..

публикувано на 19.01.20 в 10:11

Интернет пристрастяването намалява образователните способности

Изследвания, проведени в Университета на Суонси и Миланския университет, показват, че студентите, които използват прекомерно цифрови технологии, са по-слабо мотивирани да напредват в обучението си и са..

публикувано на 19.01.20 в 06:19

Откриха причината за изчезването на динозаврите

Гигантски метеорит, а не вулканична активност е причината за изчезването на динозаврите. До този извод са достигнали палеоклиматолози от Йейлския университет, съобщава порталът „Phys.org”...

публикувано на 18.01.20 в 14:38

Атанасовден е

В календара на православната ни църква днес се почита Свети Атанасий.  В народните вярвания Св. Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете.  Облечен с копринена риза, той отива в планината на своя бял кон и се провиква: „Иди си,..

публикувано на 18.01.20 в 09:57