Най-мощните природни антибиотици: хрян, чесън и босилек

Има храни с чудодейни свойства срещу вируси и инфекции - като хрян, чесън и босилек. Вместо да чакаме в аптеките за скъпи лекарства и имуностимуланти, ние можем да повишим имунитета си с продуктите, които имаме в кухнята. Хрян Хрянът се използва в..

публикувано на 24.11.20 в 17:40
Исландия

Исландия ще издава дългосрочни визи за състоятелни туристи

Исландските власти откриха начин да помогнат на туризма и да привлекат туристи , съобщи „Travel and Leisure“. Правителството планира да привлече богати граждани от други държави, за да прекарват повече време в страната. Този ход би трябвало да помогне..

публикувано на 24.11.20 в 17:34

"Подарък с кауза" в името на живота

„ПОДАРЪК С КАУЗА“ е традиционната онлайн благотворителна кампания на „Искам бебе“, която вече няколко години се реализира в сайта и социалните канали на фондацията.  С подкрепата на автори, доброволци и съмишленици на каузата, се предлагат уникални,..

обновено на 24.11.20 в 15:37

СЗО: Ваксините няма да спрат вируса

Ваксините няма да спрат напълно COVID-19, но те дават голяма надежда в борбата срещу вируса, заяви в онлайн брифинг Ханс Клюге, регионален директор за Европа към Световната здравна организация (СЗО). "Технологичните и фармацевтични разработки ни..

публикувано на 24.11.20 в 15:37

„Тренд”: 40% от българите смятат коронавируса за биологично оръжие

40% от българите са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на земята. Малко над една трета (33%) са на мнение, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. 880 хил. българи са на мнение, че чрез..

публикувано на 24.11.20 в 11:17

За първи път от Средновековието насам: През декември ще наблюдаваме рядко астрономическо явление

Учени от университета Райс в САЩ са изчислили, че след залез слънце на 21 декември Юпитер и Сатурн ще се доближат максимално. Такова сближаване на двете планети, видимо на нощното небе, не се е случвало от Средновековието, съобщава сайтът Phys.org..

публикувано на 23.11.20 в 10:25

Червеното вино съхранява паметта

Червеното вино е напитка, богата на антиоксиданти, които помагат да се предотврати развитието на сърдечно-съдови заболявания и преждевременно стареене. Ново проучване обаче разкрива, че неговият умерен прием защитава паметта ви, като намалява риска от..

публикувано на 22.11.20 в 11:46

Честит празник на адвокатите!

На 22 ноември българските адвокати отбелязват своя професионален празник. На този ден преди 129 години Народното събрание приема първия закон за адвокатите в България. Нeoбхoдимocттa oт cпpaвeдливo пpaвocъдиe и зaщитa нa пpaвaтa и интepecите нa..

публикувано на 22.11.20 в 09:03

Хоп и Троп - черните козлета от Варненския зоопарк

Малките козлета от Варненския зоопарк вече се радват на новите си имена. Те ще се казват Хоп и Троп. Тяхна кръстница е Десислава Аргирова, информират от Зоопарк Варна. Новите обитатели на зоокъта се родиха миналата седмица. Веднага след тяхната поява екипът..

публикувано на 21.11.20 в 09:48

21 ноември е Световен ден на телевизията

С появата си точно преди 20 години с решение на Общото събрание на ООН Световният ден на Телевизия по същество по-скоро е посветен на философията, която тя носи в нашия живот, отколкото до техническите аспекти. В днешния свят телевизията е..

публикувано на 21.11.20 в 08:29