Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безводието става все по-голям проблем във все повече части на страната

Автор:
Снимка: БГНЕС

Безводието става все по-голям проблем във все повече части на страната.

Проблемите с безводието в свищовските села се задълбочават и хората днес на два пъти блокираха за по половин час главния път Плевен-Русе. Жителите на  Хаджидимитрово, Студена, Морава и Козловец затвориха пътя в два участъка.


Областният управител на област Шумен Бейнур Ахмед свиква за понеделник работна среща, на която да бъде обсъдени  мерки за решаване на проблема.

Критична е ситуацията в община Смядово. Според кмета на общината Иванка Петрова към момента не се налага да бъде обявено бедствено положение заради липсата на вода. Вчера екипи на ВиК са отстранили авария в един от кладенците в града.

Кметът Иванка Петрова обясни, че вода към момента в града има, макар и на места с по-слабо налягане. Частично бедствено положение заради безводието беше обявено вчера в селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх.

Сериозни са проблемите с водоснабдяването в крайграничните общини Болярово и Елхово в Ямболска област. На места жителите са на воден режим, а вода се осигурява с водоноски.

Проблеми с безводието има и във Варна, Плевен, Ловеч, както и други райони на страната.

В област Монтана воден режим е въведен за още четири села в община Георги Дамяново. Досега засушаването засегна жителите на други 11 села.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени