Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал спечели домакинството си на Уувърхемптън

Арсенал - Уулвърхемптън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:0 като домакин на "Емирейтс Стейдиъм" в среща от първия кръг на английската Висша лига по футбол. Домакините владееха инициативата от самото начало на двубоя. В 15-ата минута Букайо Сака овладя топката в наказателното поле, технично елиминира съперниковите бранители и опита да я прокара зад вратаря на "вълците" Жозе Са, но той спаси. Десет минути по-късно Сака центрира остро, а германският национал Кай Хаверц засече с глава и изведе тима на мениджъра Микел Артета напред в резултата. През втората част тимът от Лондон засили натиска. В 69-та минута Мартин Йодегор стреля от границата на наказателното поле, но Жозе Са изби ефектно. Букайо Сака отново стана главно действащо лице в 73-ата минута. 22-годишният офанзивен футболист получи топката пред вратата на Уулвърхемптън, влезе остро навътре и шутира по диагонал, като по този начин реализира за 2:0 и донесе трите точки на гранда от английската столица.

Брайтън се наложи над Евертън с 3:0 при гостуването си на "Гудисън Парк" в друг мач от кръга. Японският национал Каоуро Митома вкара първия гол в 26-ата минута. През второто полувреме "карамелите" опитаха натиск, но червеният картон на Ашли Йънг в 66-ата минута обърка плановете им. Десет минути преди края на сблъсъка ветеранът Дани Уелбек удвои аванса на "чайките", а в 88-ата минута Симон Адингра бе точен за 3:0, оформяйки крайния резултат.

Въпреки, че остана човек по-малко заради червения картон на Фабиан Шер в 28-ата минута, Нюкасъл Юнайтед стигна до минимален успех с 1:0 над завърналия се в елита Саутхемптън. Единственият гол в срещата бе дело на бразилеца Жоелитон, който бе точен в края на първото полувреме.

Нотингам Форест и Борнемут записаха първото равенство през тазгодишната кампания - 1:1. Крис Ууд изведе "червените" напред в 23-та минута. "Черешките" успяха да стигнат до точката, след като в 87-ата Антоан Семеньо изравни за 1:1, възползвайки се от разбъркване в защитата на домакините.

 
Мачовете от първия кръг във Висшата лига на Англия:

Ипсуич - Ливърпул - 0:2
Арсенал - Уулвърхемптън - 2:0
Евертън - Брайтън - 0:3
Нюкасъл - Саутхемптън - 1:0
Нотингам Форест - Борнемут - 1:1

по-късно днес:
Уест Хем - Астън Вила

в неделя:
Брентфорд - Кристъл Палас
Челси - Манчестър Сити

в понеделник:
Лестър Сити - Тотнъм

от петък:
Манчестър Юнайтед - Фулъм - 1:0.

По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени