Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внимание: "Жълт" код за опасно време в 11 области у нас

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

"Жълт" код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи температури. Предупреждението важи за части от Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Великотърновска, Русенска, Разградска и Силистренска области.

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, временни увеличения на облачността ще има над Централна България. 

След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 33°.

В планините ще преобладава слънчево време, преди обяд над Централна Стара планина с купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. В следобедните часове над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28°-30°.


Снимка: НИМХ


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени