Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късни голове спасиха Милан от резил на старта в Серия "А"

Милан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицешампионът на Италия Милан се добра до равенство 2:2 при домакинството си на Торино в мач от първия кръг за сезона в италианското футболно първенство. В продължение на повече от 80 минути "росонерите" бяха напълно надигравани на собствения си стадион "Сан Сиро", но с голове в края на резервите Алваро Мората и Ноа Окафор успяха да стигнат до точката.

Торино отбеляза първия гол след точно половин час игра. Дуван Сапата центрира в наказателното поле към Раул Беланова, чийто удар с глава се удар в страничната греда. Топката попадна у бранителя на Милан Малик Тиау, който с много несръчни действия я прати в собствената си врата за 1:0 в полза на "биковете". Малко след това Рафаел Леао имаше чудесен шанс да изравни. Португалецът надбяга цялата защита на Торино, но останал очи в очи с Ваня Милинкович-Савич стреля слабо в долния десен ъгъл и стражът на гостите успя да избие. Работа имаше и за Майк Менян, който пък предотврати сигурен втори гол във вратата със спасяване с крак след удар с глава на Сапата.

Менян обаче нямаше какво да направи в 68-мата минута, когато Валентино Ласаро намери Сапата непокрит на задната греда и той с нов удар с глава покачи на 2:0 в полза на гостите. В края на двубоя Милан хвърли всички сили в атака, а за това спомогна и включването от пейката на новото попълнение Алваро Мората. Испанският национал вкара в 81-вата минута, но попадението му бе отменено заради засада. Той все пак се разписа в 89-ата минута след пас на Тиджани Райндерс. Голът внесе допълнителен импулс в играта на "червено-черните" и в петата от добавените осем минути продължение Ноа Окафор изравни с красив шут от въздуха. В оставащите секунди Милан създаде още две сериозни опасности пред Милинкович-Савич, но нов гол не падна.

В другата среща, играна по същото време, Емполи и Монца направиха 0:0. Така след първите четири мача от първия кръг нито един от осемте отбора, участвали в тях, не успя да запише победа.

 Първенство на Италия по футбол, срещи от първия кръг в Серия "А":

Дженоа - Интер  2:2
Парма - Фиорентина  1:1
Емполи - Монца  0:0
Милан - Торино  2:2

по-късно днес:
Болоня - Удинезе
Верона - Наполи
Каляри - Рома
Лацио - Венеция

в понеделник:
Лече - Аталанта
Ювентус - Комо.

По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени