Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Ловеч разширява дейността на отделението по хирургия

Болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Многопрофилната болница в Ловеч, която от години е в тежко финансово състояние и изпитва остра нужда от специалисти, ще разшири дейността на отделението по  хирургия. От началото на септември се очаква да бъде възобновена и работата на родилното отделение.

Болницата вече има нов заместник-директор по медицинската част в лицето на хирурга д-р Николай Кътев, с чието назначаване в лечебното заведение вече ще се извършват нови хирургически интервенции, поясни директорът Виктор Таслаков:

"Д-р Николай Кътев работи основно в лапароскопската хирургия. Нашата цел е с неговото назначаване да предложим по-качествени оперативни процедури", обясни д-р Таслаков.

Той допълни, че вече са осигурени необходимите акушери и предстои да бъдат подписани договори с лекари за родилното отделение, което се очаква да заработи отново от началото на септември. До месец ще бъде възобновена и дейността на отделението по ортопедия и травматология.

"Финансовото състояние на болницата вече е много стабилно, с изключително добри разработки. Приемът на пациенти се е повишил. Най-важното е, че сме подобрили качеството на работата и отношението към пациентите. Ние сме стопили около половин милион лева дългове към доставчици, към министерства. Имахме над 350 000 лева неплатени осигуровки за заплати на персонала, които вече са изплатени. За момента на НАП не дължим нищо. Вдигнати са всички запори", посочи болничният директор.

В лечебното заведение се извършва и обследване, за да се кандидатства за средства за цялостен ремонт на основната сграда.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени