Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-годишният автомобилен състезател Мартин Стоянов призовава да се спазват правилата за движение на пътя


В следващите минути на "Хора, пътища, автомобили" ще ви срещнем с един млад и талантлив автомобилен състезател. Роден е във Враца, живее в Швейцария и вече прославя родния град и страна в различни моторни надпревари в цяла Европа.


Пътят към върха на моторния спорт за 15 годишния Мартин Стоянов от Враца започва от картинг пистата на родния му град. Днес той е състезател с богато портфолио от успехи в различни надпревари в цяла Европа. Живее в Швейцария, а към родната Враца го връща лятната ваканция. За нас това е повод да се пренесем на мото пистата и да усетим тръпката на високите скорости през амбициите и уменията на младежа, който вече с подобаваща отговорност на заявката представя себе си като автомобилен състезател. 

„Ако имаш талант, имаш предимство в този спорт“, казва младият пилот. Негов вдъхновител и треньор е баща му Мирослав Петков, който е професионален пилот.


„Той съвсем от малък показваше влечение по автомобилите. Честно да си призная за мен би било по-добре ако беше футболист или тенисист“, казва бащата, но е горд с постиженията на Мартин.

С обещаващия пилот и неговия треньор ни среща нашата кореспондентка във Враца Ива Антонова. Чуйте повече в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени